Добра Православна инициатива за децата в Детските Градини на Бургас

„Стая на доброто“ беше открита в детска градина в Бургас. С помещението може да се похвали ОДЗ №1 „Морска звезда“ в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“, съобщиха от общината.

В „добрата“ стая децата ще придобиват начални знания за православните ценности и религия, ще учат десетте божи заповеди и как да бъдат добри хора и граждани.

Това е четвъртата „Стая на доброто“, отворила врати през тази година в бургаско учебно заведение. Разкриването им е част от разработената от Община Бургас стратегия за православно образование, просвета и култура, и създадения към ОДК клуб „Православни традиции, ценности и празници“.

На откриването в „Морска звезда“ присъстваха кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева. Новата „Стая на доброто“ бе осветена и помазана с елей от Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, придружен от ректора на Духовната семинария в София отец Захарий Дечев.

102 са децата от „Морска звезда“, които посещават православните занятия по желание на техните родители. Те вече ще се събират в уютната и специално оборудвана „Стая на доброто“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s